Nógrádi Csilla meditál

Nő, anya, nagymama, akinek az egyik legfontosabb érték a szabadság és egymás tisztelete.
Nem csak az embereké, hanem minden életé! Szenvedélyesen szeretem a zenét, zenék közt is leginkább a jazzt. A művészetet az ember spirituális megnyilvánulásának tartom.
Személyes útkeresésem a színházon és a filmes szakmán át vezetett, később kétgyermekes családanyaként kicsiknek írtam és szerkesztettem könyveket.
A művészet és pszichoterápia közös halmazát vizsgálom. A természet és a lovak iránt érzett rajongásom arra sarkallt, hogy sérült embereknek e nemes állatokkal segítsek megtalálni a lelki békét. 
A ló-asszisztált terápia a gyógyító szakma felé irányított.
Klinikai szakpszichológusként közel egy évtizeden át daganatos betegek , és hozzátartozóik lelkét gyógyítottam az Országos Onkológiai Intézetben, jelenleg magánpraxisban dolgozom. Hobbim a munkám, kutatom az álmokat, az emberi lélek természetét, s mint minden ember:

 

              a boldogság titkát. 

Tanulmányaim:

Egyetemek

 • Semmelweis Egyetem: Felnőtt Klinikai és Mentálhigiéniai Szakpszichológus
 • Szegedi Tudományegyetem: Pszichológia, Személyiségpszichológia szakirány
 • Pécsi Tudományegyetem FEEFI: Művelődésszervező, Művelődési és Felnőttképzési Menedzser, Vizuális Kultúra spec. koll.

Módszerspecifikus képzések

 • Integratív Pszichoterápiás Egyesület: Integratív Hipnoterápia
 • Magyar Pszichodráma Egyesület: Pszichodráma (folyamatban)

 

Könyveim 

A terapeuta esetei - A fattyú

 Miként nyernek új jelentést az élet mozzanatai egy halálos betegség árnyékában?

Jenő harminchat év amerikai lét után hazatér Magyarországra, hogy onkológiai kezelést kapjon, és elrendezze elintézetlen ügyeit. A halál kapujában visszatekint az életére: erőszakos fogantatására, egész életét végigkísérő rettegésére, nehogy továbbadja apja lelki örökségét, csak nőkből álló családjára, vallásos neveltetésére, testi betegségeire, majd az amerikai álomra, felső vezetői karrierjére, házasságára. A kötetből egy nem mindennapi sorsot ismerhetünk meg.

 „Siratófal… Ez lennék a számára? Most gyászolja el a régi, egészséges önmagát. Figyelem a benyomásaimat, mert a belőlem kiváltott érzelmek modellezik a kliens kapcsolataiban működő erőket. Diagnosztikus jelentősége is lehet annak, hogy milyen hatást gyakorol a környezetére. Azt érzem, hogy erős köteléket próbál kialakítani velem, talán kapaszkodót keres, reményt, ami életben tartja. Mintha polipkarokkal kutatna a külvilágban megragadható stabil pontok után.”

Álom és önismeret

 

Álmok és önismeret borító

 

Nógrádi Csilla könyve kultúrákon, történelmen és pszichológiai irányzatokon átívelve foglalkozik az álmok és az önismeret kapcsolatával. A mozaik építőkövei között találkozhatunk például a szenoi nép álomkultúrájával, az asszír álomfejtéssel, Freud és Jung álomelméletével. Bepillanthatunk az álmokkal kapcsolatos kutatások területére és a terápiás álomelemzésbe, segítséget ka­punk a tudatos álmodás gyakorlásához és ahhoz, hogy mindezeket hogyan állíthatjuk saját önismereti munkánk szolgálatába. A mozaik darabkáit a szerző személyisége, elkötelezettsége és terápiás tapasztalatai alakítják teljes képpé; őszinte, bátor és kreatív alkotás a végeredmény. Különösen szívem szerint való, hogy Csilla nem elméletek, irányzatok és technikák iránt elkötelezett, hanem magát az embert és a gyógyítást állítja a középpontba.

   

Gyermekkönyvek

 

Cifra Palota

Kiegészítő segédtankönyv az Oktatási Minisztérium besorolásával

 

Cifra Palota II. Barangolások Magyarországon

Kiegészítő segédtankönyv az Oktatási Minisztérium besorolásával
Az elvarázsolt Cifra Palota borító

 

Az elvarázsolt Cifra Palota – Utazás az időben

Kiegészítő segédtankönyv az Oktatási Minisztérium besorolásával

Mancsok és tappancsok

Verses leporelló kisgyermekeknek

  

Szerkesztői munkák

 • Általános iskolai gyakorlófüzetek: Írás-helyesírás 
 • Általános iskolai gyakorlófüzetek: Olvasás és Szövegértés, 
 • Általános iskolai gyakorlófüzetek - ABC Street - Angol nyelv 
 • Csodaszép mesék – antológia 
 • Magyarország száz csodája 

Újságírás

 • HVG Pszichológia
 • Ridikül Magazin
 • Rák Volt
 • Blikk Nők
 • Diéta & Fitness
Tweets by @terapiaBP